Infrastructura

Sănătate
Comuna Vama dispune de un dispensar uman şi o farmacie. Dispensarul uman se află într-o stare foarte bună desfășurării actului medical în condiții civilizate fiind modernizat recent. Despre farmacie putem spune ca este în stare bună de funcţiune. Dispensarul este deservit de un medic si un asistent medical. Un inconvenient semnificativ este faptul ca medicul nu are domiciliul stabil în comună. De asemenea, la nivelul comunei funcţionează şi un cabinet stomatologic care este deservit de un medic și un dispensar sanitar-veterinar care funcţionează cu un medic veterinar şi un tehnician veterinar.

A fost înființat în anul 2011 și Centrul de întreținere a sănătății.

 

Învăţământ
În comuna Vama funcţionează 2 şcoli generale cu clasele I-VIII şi 2 grădiniţe.

 

Transporturi
Drumul national DN19 care face legatura între Satu-Mare și Sighetul Marmației străbate intravilanul comunei Vama. Comuna este legată prin DJ 197 de zona turistică Valea Măriei cu legătură spre Tur. Accesul spre zona turistică Puturoasa se face pe un drum forestier modernizat printr-un program Sapard.
Prin centrul comunei Vama trece linia de cale ferată Satu-Mare- Bixad, folosită pentru trafic de călători şi marfă.
Comuna dispune de o singură haltă CFR - haltă Vama Turului - pentru trafic de călători. Pentru transportul de mărfuri este folosită rampa de încărcare-debarcare de la Negrești-Oaș.

Înapoi


Petiții onlineSIPOCA 35

Chestionare

Ce parere aveti despre noul site al Comunei?

foarte buna

buna

foarte proasta

necesita imbunatatiri

Votează